tisdag 9 december 2014

Honungsrostad brysselkål med mandlar

Som jag skrev igår var brysselkålen årets nyhet på julbordet och det gick hem hos de flesta (iallafall bland de vuxna) och det blev inget kvar. Här kommer receptet för er intresserade:

Honungsrostad brysselkål med mandlar 

500 g brysselkål 
1  rödlök 
1 dl mandlar 
0,5 dl olivolja 
2 msk honung
salt och peppar från kvarn
 Gör så här:
  1. Dela brysselkålen i mitten och lägg i ugnsfast form. Skala och skär rödlöken i båtar och lägg med brysselkålen.
  2. Ringla olja och honung över, salta lätt och rosta i 200 grader ugn i ca 30 minuter.
  3. Lägg i dom skållade mandlarna efter 15 minuter.
  4. Det är väldigt gott att smula över ädelost eller getost över brysselkålen.
Foto: Annajanson
 Vi körde på en och en halvsats till 12vuxna, men hade kunnat göra mer! Ädelsosten var inköpt, men glömdes av. Får testas vid nästa tillfälle.

3 kommentarer:

Annie sa...

Jag älskar brysselkål till jul och det här receptet låter ju väldigt gott! Får se om det blir av att pröva i jul:)180

Märta sa...

Tack för receptet! En som har smakat kan säga att det var väldans gott alltså!

Såg en liten notis om ekologisk julmat (inte så informativ, men ändå) och tänkte på dig. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/4187691.svd

Oslofru sa...

Mmm så gott :)

Något fint att torka händerna på

Jag drömmer lite om en fin julhandduk för gäster och familj att torka händerna på och visst vore det fint att ha denna nedan på bild som gäs...